Posljednjeg dana natjecanja na 16. IBSA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne, koje je održano u Koprivnici, hrvatska reprezentativka Ruža Markešić osvojila je dvije zlatne medalje, a Stjepan Đunđek jednu broncu.

U subotu su na rasporedu bila pojedinačna finalna pojedinačna kuglačica i kuglača u disciplinama singla 120 hitaca te u individualu dva puta po 120 hitaca. Ruža Markešić je u kategorija B3 u singlu do zlata stigla srušivši 719 čunjeva, a u individualu je srušila 1455 čunjeva. Stjepanu Đunđeku su u kategorija B1 604 srušena čunja u singlu donijela brončano odličje.

Na Europskom prvenstvu u Koprivnici nadmetalo se 88 sportaša iz osam zemalja, a hrvatski reprezentativci su osvojili sedam zlatnih odličja, jedno srebro i četiri bronce. Uz osvojene medalje, valja istaknuti i dva europska rekorda naših kuglačica. U ekipnoj konkurenciji su Petra Deša, Evica Šerfez i Ruža Matešić s 2008 srušenih drva izjednačile europski rekord, dok je Deša u kategoriji B1 do pojedinačnog zlata u individualu došla s novim europskim rekordom od 1237 oborenih čunjeva.